Novellens språk Hypnotiserade Märtha

0st Gillar novellen 0 0st Gillar inte novellen 0 | Skriven av:urban32 den 1 januari 2018 | Lästid: ca20 min | Läst:22gånger | 0 Kommentarer
Kategorier: Straight

Märtha och Lennart hade gift sig när de båda var 26. Bröllopet hade varit sagolikt och mottagningen hölls i Märthas föräldrahem. De var båda väl ansedda i bygden och församlingen. Men, samma kväll när Märtha och Lennart skulle ta in på hotell för att fullborda sitt äktenskap, så dog hennes föräldrar när deras hus brann ned. Hennes pappa hade, för första gången, låtit bli att sätta upp skyddet framför den öppna brasan.

Året var 1935 och Märtha och Lennart skyndade hem utan att få tillfälle till att fullborda sitt äktenskap. Bröllopsnatten var en natt som Märtha fruktade och var bara glad att få slippa undan.

Begravningen skedde två dagar senare och naturligtvis kom hela bygden. Märtha och Lennart hade begravningskaffet hemma hos sig och när alla gått var de alltför trötta för att tänka på något annat än att sova. I det mörka sovrummet klädde de av sig och kröp tyst ned under täcket.

Märthas sorg gav henne en ursäkt att vägra Lennart till att ta hans frus oskuld och efter många ...

Logga in för att läsa hela novellen

Det finns inte några kommentarer...